משרד הביטחון

משרד הביטחון


חייל, שוטר, משוחררים שנגרם להם היזק גופני ו/או נפשי במהלך שירות החובה שלהם זכאים לפיצויים ממשרד הביטחון- קצין התגמולים.
את התביעה, בגין מחלה או חבלה, מגישים לאגף שיקום נכים של משרד הביטחון, כאשר מדובר בפציעה ו/או נזק גופני ו/או נפשי שארע במהלך השירות ובשל השירות.

שימו

תביעות נגד משרד הביטחון מתיישנות בתום 3 שנים ממועד השחרור.
קצין התגמולים רשאי להאריך את המועד להגשת הבקשה בנסיבות הקבועות בחוק הנכים וכאשר מדובר ב"חבלה רשומה" כהגדרתו של מונח זה בחוק הנכים:
"חבלה שנרשמה סמוך ליום האירוע שגרם לה, ברשומות של צה"ל או ברשומות אחרות המנוהלות על ידי המדינה, או על ידי מוסד ציבורי שאושר לעניין זה על ידי שר הביטחון".  
  • תעודת שחרור
  • מסמכים רפואיים מתקופת השירות ולאחריה
  • פרטי מפקד ישיר ו/או עדים לאירוע הרלוונטי

מסמכים דרושים לצורך טיפול בתביעה מול משרד הביטחון:

מה התהליך?


ערעור
מי שלא התקבלה תביעתו ו/או לא נקבעה לו הנכות שמגיעה לו זכאי להגיש ערעור על החלטות הועדות, ואם כל אלה לא יסייעו גם לפנות בתביעה לבית המשפט המחוזי, במקרים המתאימים.
בדיקה על ידי ועדות רפואיות
בשלב מתקדם יותר המבוטח נדרש להיבדק על ידי רופאי הועדות הרפואית של אגף שיקום נכים.
תיעוד רפואי נשלח לאגף שיקום נכים במשרד הביטחון
במסגרת התהליך מול אגף שיקום נכים ישלח התיעוד הרפואי הרלוונטי מבעיה הרפואית שנגרמה במהלך השירות, המדובר בתהליך בירוקרטי מורכב הדורש סיוע של עו"ד הבקיא בתחום.
משרדנו מציע ליווי צמוד לאורך כל ניהול ההליכים מול משרד הביטחון, כולל הופעה בפני ועדות רפואיות והפניה למומחים בתחומים הדרושים.
מי שהוכר נכה צה"ל ונקבעה דרגת נכותו, רשאי במידה וחלה החמרה במצבו הרפואי להגיש תביעה חוזרת למשרד הביטחון, זוהי תביעה להחמרת מצב. אין מגבלה על כמות התביעות להחמרת מצב, אך יש תקופת המתנה בין תביעה לתביעה.

חשוב לציין!

Contact Us

שלחו הודעה ונחזור אליכם בהקדם:


Share by: